2008-05-14

bocí I. Qui no s'enroca...

Començo amb la música.



La idea de fer aquest track sorgeix un dia a la feina; Una amiga em recomana "Roads", de Portishead, i escoltant-la penso que el "sinte" del principi ben retalladet i retocadet, amb un beat senzill i ben arranjat podria ser l'embrió d'una bona instrumental... Al final resulta ser més aviat l'embrió d'un bon experiment perquè em comprometo a portar-li l'endemà a la feina una prova que faré aquella mateixa nit.

Recordo que va ser un dimarts perquè tocava gravar infotrama, i just abans de fer-ho ja vaig tenir temps de samplejar, composar un beat tranquil, ajustar-li el sàmpler i idear i enregistrar un parell de guitarres (casualment portava l'acústica al cotxe).
Arriben el Moi, el Sorolla i el Bone a la ràdio i, perquè enganyar-nos, escapcen una mica el moment. Gravem el programa i a la una de la nit escolto la feina feta i em proposo escriure allà mateix, no destinar-hi gaire temps, gravar-ho allà mateix, no destinar-hi gaire més recursos que un mic atrotinadet de la ràdio i... acabar-lo allà mateix.

Per això és un experiment. Està feta amb pressa, escrita amb rima però sense col·locar-la durant l'escriptura, i gravada d'una sola presa, improvitzant el "flow" completament. Les segones veus les he gravat dies després, a casa, però no violen l'esperit original de la paraula fresca i viva.

Per mi és una prova que a l'hora d'escriure, com en tot a la vida, els esquemes preestablerts poden ser un recurs però també un impediment perquè aflorin noves formes. Semiimprovització, com diria el Patxi (
Vazili, per qui no el conegui, un amic de Sabadell que escriu i rapeja com ningú i que, com les persones importants, és tímid, motiu pel qual diu no voler trepitjar mai un escenari).

Recordo que era dimarts. Dimarts i tretze, perquè ho diu la lletra. I recordo que parlava d'algú a qui vaig estar una bona temporada seguint-li el rastre mentre s'amagava als marges per espantar-me només a vegades i només per espantar-me. Ara ja ens hem separat del tot, però li agraeixo haver-me fet recordar aquesta cançó-glaçó, el nom de la qual, casualment, té tant a veure amb la idea d'aquest blog: "Roads".


Si vols descarregar el tema,
aquí el tens.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sempre seràs gran! Molt bo el primer capitol d'aquesta història...

El pròxim tema junts?

una abraçada

Fèlix [R]