2008-09-10

Quasi tota la ignorància és ignorància superable


Aquesta cita d'Aldous Huxley serveix a Diana Johnstone com a colofó d'un brillant article, "Independència al món feliç global: la colònia de la OTAN a Kosovo". Pertany a l'última actualització de Somnis Desperts, un projecte digital d'un company manresà, l'Arnau, amb qui vam militar plegats a l'Alternativa Estel i pel qual professo una profunda admiració. Un projecte que és, a la vegada, motivació i font documental del projecte homònim de Ràdio Trama que reengegaré a mitjans d'aquest mes amb més compromís de regularitat.

L'estructura circular de l'argumentació mitjançant les referències a l'antituopia husleyana fan d'aquest text una breu però entretinguda lectura més enllà del seu revel·lador contingut. I tinc la sensació, com a lector fidelitzat de SD, que l'Arnau cada vegada encerta més en les traduccions.

Continuo amb la voluntat d'aportar (en la mesura que les meves capacitats m'ho permetin) una mica de llum al complex taulell balcànic, tot i que sigui d'argó, inert, per la poca reactància davant les crítiques acrítiques. Encara que sigui, com ara, només recomanant lectures tan brillants com aquesta. Un agraïment sentit pels que heu vingut a bé compartir articles i opinions al respecte en els últims temps. Estic (re)aprenent molt.

Ens veiem demà pels carrers de la Barcelona desclassada, moderna i espanyola, estelada roja en mà.

4 comentaris:

Preferiria no fer-ho! ha dit...

Seguim somiant desperts... Gràcies per linkar, camarada!!!

Anònim ha dit...

Ieps! Ja he llegit l'article de rèplica sobre els Balcans de la Directa. Amb aquests "historiadors" que tenim... no caldrà que els caçadors ens escriguin la història! Crec que s'ha de ser una mica miop per publicar un article sobre els Balcans i limitar-se a criticar el discurs que relaciona els interessos imperialistes europeus i ianquis amb els conflictes dels balcans, entre d'altres pixades fora de test. M'ha sorprès lo de "seguir l'estela radioactiva de l'antiga URSS", en quin món viu aquest?

Bé, doncs intentaré escriure alguna cosa, tot i que tampoc vull escriure un article de "resposta" de totes les "barbaritats" que a mi em sembla que reflecteix aquest article.

Ah, i amb lo del dibuix també s'hi han lluit... Quina tela!

En plan "demagògic" però com a toc d'atenció, diria que també podrien escriure un article titulat "Una altra veritat sobre Catalunya" i criticar els atacs contra Unitat Nacional Catalana perquè són població civil i "no s'ha de seguir l'estela radioactiva de l'antiga URSS", jeje.

Ah, i merci per totes les "afalagacions"!

Ens anem comunicant

Salut!

Arnau

Anònim ha dit...

Doncs jo penso que tot debat és interessant. Potser no sou posseïdores de la veritat i ells tampoc, són dos punts de vista diferents i que enceten un debat interessant als moviments socials. Però sembla que els provocadors us heu provocat! hehe
D'altra banda, a mi el dibuix no em sembla malament, entenc que és una crítica als qui darrers d'un símbol són titelles d'un interès o un altre. No caiguem en l'egocentrisme!
Una abraçada a totes!!!

Pau Llonch i Méndez ha dit...

A vere,

abraçada també per tu amic/ga anònim/a. Si pensés que no és un debat interessant no hagués escrit l'article.
Per altra banda, sense entrar ara en temes de contingut que hi haurà temps de tocar un cop s'hagi publicat la rèplica a l'article, la crítica "general" als qui darrere d'un símbol són titelles d'un interès es fa en un article on es critica una suposada aliniació amb els interessos soviètics a la regió (que tenint en compte la intrahistòria i relació entre Yugoslàvia i la URSS de la segona meitat del sXX té molta gràcia...) mijançant una il·lustració d'un paio davant d'una estrella roja. Lamento molt que la persona més pusil·lànima se sentiria al·ludida (que no provocada ni atacada, això només ho fan els arguments fonamentats).

Totalment d'acord en què s'ha de parlar del tema quan es pugui i on es pugui, perquè té implicacions (autodeterminació, socialisme, imperialisme, mitjans propis, mitjans burgesos, historiografia...) que tenen sentit i raó de ser al nostre país, aquí i ara.

Una altra abraçada. Estem abraçadistes. je ;)