2008-12-12

Fataaaaal

Val, sí, sí, prou pressió... Tinc el bloc abandonat aquest mes, però és per un motiu de pes. M'ha arribat la MPC5000 i estic produïnt i parint lletres, entre altres coses, "full-time". Si us vé de gust escoltar l'últim SD, aquí el teniu:




I a aquesta pàgina trobareu un enllaç al .pdf "L'ètica hacker i l'esperit de la era de la informació", com he promès al programa.

5 comentaris:

Nuri ha dit...

Ei, no funciona l'enllaç al pdf!!

Pau Llonch i Méndez ha dit...

Ei, crack, ja funciona! Gràcies!

Preferiria no fer-ho! ha dit...

Ei crack, un parell de coses interessants:
A l'Ètica del hacker i l'esperit de l'era de la informació, P. Himanen pretén discutir amb L'Etica protestant i l'esperit del capitalisme de Max Weber.
És a dir, l'ètica hacker vol contestar a l'ètica protestant, que parla de valors com la dignitat, l'esforç, la individualitat i que recolza la idea capitalista de treballar per diners.
El hacker, en canvi, fa tot el què fa per entusiasme i ho fa apassionadament, mai per sumar capital (en tot cas treballa per l'egoboo, és a dir, el reconeixement de la comunitat).
El hacker és creatiu i d'aquesta manera pot resistir a l'alienació del treball mecanitzat. Per últim, si l'ètica protestant justifica l'individualisme, el hacker ressalta els projectes col·lectius: el hacker és comunitarista, defensa la idea de construcció d'una comunitat.
Els valors, ja obsolets, de l'ètica protestant que tant van ajudar a desenvolupar el sistema capitalista, ja no són adequats per un nou sistema sustentat per la informació.
D'aquesta manera, la màxima hacker diu així: la informació vol ser lliure, hem de fer circular la informació sense cap tallafocs. Si no, no podrem controlar el sistema i ell ens controlarà a nosaltres.

Felicitats pel programa!!!

Pau Llonch i Méndez ha dit...

Eiiii! Merci per l'aportació i el resum. Clar que sí. Tots aquests elements queden àmpliament explicitats en el text recomanat, i per això no havia entrat en detalls. Malauradament, no sé jo si els valors weberians estan tan obsolets, fins i tot entre nosaltres... En qualsevol cas, la idea és trobar espais (somnisdeperts-versióràdio en vol ser un dins les seves limitacions i reduïdes potencialitats) on compartir aquests coneixements i inquietuts entre moltes altres, especialment breu i concisa per aquells que no tenen temps o esma (malament!) per llegir-les. Per cert, la introducció de Linus T. no té despediciuuu!

Gràcies i passa't quan vulguis pel programa!

totxi ha dit...

Aquest blog està més mort que el meu.
STCITY RULES

TO